Om mig

 

Tina Hee født i 1963 på Frederiksberg.

 

Mit efternavn, Hee, er et slægtsnavn, og slægten stammer fra byen Hee i Jylland. Så man kan sige, at jeg har fået et heldigt kunstnernavn med som gave.

 

I mange år arbejdede jeg i det jeg vil kalde for helt almindelige jobs, blandt andet inden for HR området. Men som 39 årig besluttede jeg, efter nogle tilløb, at trække i håndbremsen, stoppe op for at finde ud af, hvordan det kunne være, at jeg næsten altid følte mig anderledes - der var noget der ikke stemte overens.

 

Det tog mig et års tid at finde ud af, hvad jeg rent faktisk havde talent for. Jeg fik min aha-oplevelse på en billedkunstskole på Frederiksberg, og så skal jeg love for, at jeg startede anden halvleg af mit liv på en ganske ny og ikke mindst udfordrende måde. Det er bestemt et sats at ændre så radikalt, men jeg har fundet min vej her i livet, og det er en kæmpe gave.

 

Arbejdet med mine malerier er et fantastisk ”udtryksredskab” i forhold til farver, former, figurer, stoflighed og streg. Jeg er inspireret af hverdagen, ganske som Dan Turell var, af kommunikation og af naturens historiske lag i både ind- og udland. Humoren er vigtig for mig, samt at huske det indre barn i processen der blandes med det, at jeg er en ganske livserfaren kvinde. Jeg arbejder hårdt både med håndværket og glæden ved at udvikle mig som menneske og dermed også som kunstner. Det kræver disciplin, vilje og gennemslagskraft for at lykkes.

 

Jeg fyldes med glæde, når jeg med mit værk opnår det at videregive en oplevelse af genkendelighed hos beskueren, som derved får et helt specielt samspil med mit værk, uden at de kender til alle mine ord og tanker.

Den franske maler og billedhugger Edgar Degas formulerede det så flot:
 
 ”Kunst er ikke et spørgsmål om, hvad man selv kan se, men hvad man kan få andre til at se

Mine udstillinger er efterhånden en lang liste af både firmaudstillinger, galleriudstillinger og spændende events, samt frivilligt arbejde hvor kunsten har fået sin plads i rummet.

I dag bor jeg i Hellerup med atelier og showroom i Hørsholm i Galleri-Art.

 

Jeg arbejder hovedsageligt med maleriet, men også med bronzefigurer af en rejsekammerat. Bronzeskulpturen Johannes er symbolet på en rejsekammerat, en følgesvend på livets rejse. 
 
Jeg vil slutte af med et citat af Aristoteles:

Lykke er ikke et mål, vi når for enden af livets vej, det er selve den måde vi lever vores liv på

 

Du kan se mine malerier på  www.tinahee.com